OM PROSJEKTET

Prosjektet ligger i kvartal 22 i Bodø sentrum. Det er omsluttet av gatene Hålogalandsgata, Dronningens gate, Sandgata og Storgata. Prosjektet er i hovedsak et punkthus som ligger langs Dronningens gate. I tillegg bygger vi parkering og sidefunksjoner til hotellet i bakgården.

 

Punkthuset er i 16 etasjer, i tillegg til en underetasje. Bygget vil inneholde hotell og bolig.

Med første og andre etasje hovedsakelig i glass og formen over som mer kompakt vil bygget framstå som noe transparent nederst med en mer kompakt bygningskropp over. Fasaden er tenkt i en mørk fasadeplate med hvite elementer. Den ene siden av vindussmygene er hvite i annenhver etasje som gir et fint spill oppover i fasaden, samt dekkeforkanten på balkongene.

Vi ønsker at punkthuset skal fremstå som en helhet, uavhengig av programmet bak fasaden. Men variasjoner i vinduer og balkonger gir en pekepinn på funksjonen som befinner seg bak.

Vinduene i hotelldelen fremstår med en klar rytme, mens vinduene i boligdelen er mer tilfeldig plassert, noe som er med på å bryte opp veggflaten. Alle balkongene er innglasset og sammen med de større vinduspartiene er de med på å bryte opp fasaden i flere elementer.

 

Første og andre etasje mot Sandgata og Dronningensgate består for det meste av glass og aluminiumsfasader og er trukket litt inn mot Sandgata. Her er det publikumsrettede funksjoner som restaurant/kafe, lobby og frokostservering i første etasje.

Fakta

Byggherre: Hotel Stormen AS

Adresse: Dronningensgate 1-3, Storgata 4a/b Bodø

Status: Godkjent Rammesøknad Høst 2018