OM PROSJEKTET

Bygningen består av en sokkeletasje som inneholder butikklokale, næringslokale og bil- og sykkelparkering. En etasje opp, med inngang fra hjørnet Einar Tambarskjelves gate/Klæbuveien ligger en mesanin med hovedentré, lesesal, vaskerom og boder. I tillegg er det plass til resepsjon og kontor for 1-2 ansatte. Over dette er det 4-5 etasjer med boligene/bokollektivene. Antall boliger er 35 stk, med total plass til 228 personer. Boligene består av leiligheter i forskjellig størrelse, med plass til 4-9 personer. De større leiligheter består av 6-9 soverom med egne bad og felles kjøkken/stue. I de mindre leilighetene deler 4 personer på bad, wc og kjøkken/stue. For detaljert beskrivelse av boforholdene, se egen redegjørelse.

 

Uteoppholdsarealer er i bakgård, på takterrasse og på balkonger i forbindelse med utvendige rømningstrapper. Bakgården og takterrassen beplantes med trær og busker i plantekasser og der er planlagt blant annet buldrevegg, sjakkspill, bordtennisbord og grillplass for studentene. Utvendig belysning i bakgård og på takterrasse.

 

Fasadene deles opp ved at i sokkel og mesaninetasjen brukes lyst farget platekledning, og boligetasjene 4-5 har mørk pusset fasade. For å bryte opp fasaden er det i tillegg noen felt mellom bygg med fasadeplate med metalloverflate. Den øverste boligetasjen er en del av takkonstruksjonen og dekkes med båndtekking.

Vegger mot svalgang utføres med fasadeplater i lys farge, med ytterdører i sterke farger.

Vinduer er tenkt av enhetlig format på boligetasjene og holdes i en mørk farge. Butikkfasade mot Elgeseter gate og Einar Tambarskjelves i hovedsak av glass og aluminium.

Ventilasjonsrom på tak utføres med fasadeplater i lys farge. Rekkverk på svalganger og utvendige rømningstrapper utføres som spilerekkverk. Rekkverk på takterrasse av glass.

Fakta

Byggherre: Elgesetergate 21 AS

Entreprenør: Hent

Adresse: Elgesetergate 21, Trondheim

Omfang: 6 etaskjer med næring og parkering i sokkel og 5 etasjer med studentboliger. Totalt 35 kollektiver med til sammen 228 hybelrom.

Status: Ferdigstilt