Wood Solution Conference 2019

Tirsdag 05. november ble årets Wood Solution Conference holdt i Vancouver Canada. Årets konferanse tar for seg de nyeste teknologiene, innovasjonene og løsningene i tredesign og trebygging, med fokus på høyere trebygninger. Med talere fra både Canada, USA, England og Norge. Konferansen er skreddersydd for å inspirere arkitekter, ingeniører, byggherrer, entreprenører utviklere og planleggere. Rundt 600 fagpersoner innen design og konstruksjon møttes for å lytte og lære av hverandre.

Fra Norge deltok Øystein Elgsaas fra Voll Arkitekter. Som hovedtaler på konferansen presenterte Øystein prosessen rundt byggingen av Mjøstårnet fra de tidligste skisser til hvordan trekonstruksjon og brannsikringstiltak påvirket designet av bygningen underveis og til hvordan Mjøstårnet tilslutt fikk sin lett gjenkjennelige arkitektoniske utforming.  Presentasjonen be møtt med stor entusiasme av de ulike deltakerne og interessen for Mjøstårnet i Canada er stor.

Vi synes det er spennende å se at trekonstruksjon har fått en ny renessanse og vi er stolte av å kunne bidra til å utvikle trearkitektur til nye høyder. Mjøstårnet er ikke fasiten på et høyt trehus. men en bidragsyter til videre bærekraftig utvikling. Ulike materialer vil bli brukt side om side i mange år fremover. Det viktigste aspektet med denne bygningen å vise at det er mulig å bygge store, komplekse trebygninger, og på den måten inspirere andre til å gjøre det samme.

Mjøstårnet er et signalbygg som hele regionen – ja, hele landet – kan være stolt av.